Sunday, August 26, 2007

The Pick-Me-Up Socks

Tässä ne nyt on, eikä niihin kauaa mennyt. Eipä kyllä ihmekkään, jos neuloo 4mm puikoilla ja suurimman osan ajasta silmukoita on vaan 44 kierroksella. Tein nämä tosiaan ihanasta bambu-langasta, jota ostin eilen. Muuta valittamista langasta ei ole, kuin se että se jakautuu säikeisiin pikkasen helpommin kuin toivoisin. Mutta muuten sitä oli IHANA neuloa. Ja nuo sukat on ihanat päällä, vähän kuin jalat ois ympäröity kissanpennuilla. Lanka oli niin ihanaa, että halusin tehdä ihan vaan simppelit kärjestä aloitetut sukat. Varmaan nukun näissä.
**********
*
Here they are. Didn't take too long. Not suprinsing when your knitting with 4mm needles, and most of the time only have 44 stitches per row. I made these with the wonderful bamboo yarn I bought yesterday. I have no other complaints about the yarn, but it splits into strands a little too easily. But I LOVED knitting with it. And those socks feel great on, kinda like my feet would be surrounded by kittens. I thought the yarn was so lovely I wanted to make just a simple pair of toe-up socks. I probably will be sleeping in them.
*

Sain juuri tietää, että yks miun luokkakavereista odottaa vauvaa. Eli sain vihdoinkin neuloa jollekkin nämä töppöset (pdf) Ja söpöthän niistä tuli. Töppöset on tehty Schachenmayr Bambino langasta, 60% puuvillaa 40% akryylia. Piti tosiaan neuloa tuollaisesta unisex-väristä, kun ei vielä tiedä kumpi sieltä on tulossa. Jotkut on tarkkoja siitä että tytöillä on "tyttöjen värejä", ja pojilla "poikien värejä"..

************

*

I just found out one of my classmates is having a baby! So I finally got to knit these bootees (pdf) I think they came out cute. They're made in Schachenmayr Bambino-yarn, 60% cotton 40% acrylic. I had to knit them in a kind of unisex-colour, since I don't know if she's having a girl or a boy. Some people are pretty picky about girls wearing "girl-colours" and boys wearing "boy-colours"..

5 comments:

VeganCraftastic said...

Wow, you're fast! Your socks look great and I bet they're comfy in the soft bamboo yarn. I've found that other kinds of bamboo yarns have been a little splitty too. But I'm still amazed at how fast you made them! Do you have really small feet or is it just because you used larger needles? Oh, and you should write a little review of the yarn on the vegan sock kal so you can get another entry into the contest!

VeganCraftastic said...
This comment has been removed by the author.
torrance said...

Trust me, I don't have small feet.. It's just the larger needles, and fewer stitches

Ninni said...

Oh, ihanan pehmeän näköiset sukat. Bambu on niin kiva materiaali. Mulla on varastossa 100% bambua, mutta se ei ole yhtään niin pehmeää kuin esim. novitan bambusekoite.

kramox said...

noi on aivan ihanan näköset sukat.
mietin vaan että miten yks kerä riittää sukkaan, varsinki kun siinä ei niitä metrejä mitenkään huimasti ole..
tuolla ois paikallisessa tarjouksessa tuota bamboota. sukat siitä raaskis ehkä tehäkin..